Dakcoating

Dakcoating of Dakpan coating

Heeft u een dak dat zeer verontreinigd is, of waarvan u denkt dat deze vervangen zou moeten worden, denk dan eens aan dakcoating. Dit kan u veel geld schelen en u krijgt een mooier resultaat in een zeer korte tijd. Er wordt snel door een aannemer gezegd dat u een dak moet vervangen, terwijl dit 9 van de 10 keer niet nodig is. Hier kan een aannemer ook niks aan doen, omdat dit niet zijn vakgebied is. U komt dan bij een specialist terecht bijvoorbeeld Bosvelt & Haisch Dak en Isolatietechniek specialist bij uitstek op het gebied van dakrenovatie.

Dakpannen gaan normaal gesproken wel 100 jaar mee mits u deze goed onderhoud. Dit wil zeggen laat ze eens in de 5 a 10jaar reinigen zodat algen, korstmossen en atmosferisch vuil geen invloed kan uitoefenen op de dakpan. Heeft u dit al een tijd niet gedaan, geen probleem u kunt ze alsnog laten reinigen. Wij kunnen daarna altijd nog bepalen of het verstandig is om toch een coating aan te brengen. De kosten van het aanbrengen van een dakcoating zijn een schijntje vergeleken met het vervangen van een heel dak, terwijl u wel hetzelfde resultaat heeft. Er zijn 16 verschillende kleuren te verkrijgen voor dakcoating, uw kleur zit daar altijd bij, maar wilt u een andere kleur dan is dat altijd mogelijk.

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Wanneer komt uw dak in aanmerking voor een dakcoating?

Ten eerste maken wij verschil tussen 2 type dakpannen, de betonnen dakpan (sneldekker) en de keramische dakpan.

Bij nieuwe betonpannen is het zo dat meestal na 10 a 12 jaar de beschermingslaag van de dakpan al afgesleten is. Dit kunt u al vaak merken aan de dakgoot. Als u uw dakgoot schoonmaakt komt u altijd een laagje zand tegen, dit is van uw dakpan, die aan het slijten is, dit komt omdat de toplaag(beschermlaag) er al afgesleten is. Ook kunt u het aan de kleur van uw dakpan zien. Deze is niet meer in de originele kleur, en er komt een grijze of zandkleur naar boven.  Het is dan tijd voor een dakcoating.

Bij keramische pannen is het zo, dat na een complete dakreiniging we een beter beeld van de conditie van uw dakpannen kunnen constateren. Vertoont uw dakpan haarscheurtjes, dan raden wij aan om een dakcoating aan te brengen. De dakcoating dicht deze haarscheurtjes, en geeft de dakpan een hele nieuwe beschermlaag zodat uw dakpan weer decennia lang mee kan.

Voordelen Dak(pan)coating op een rij:

  • Verlenging van de levensduur van uw dakpan
  • Betere bescherming tegen algen,korstmossen en atmosferisch vuil
  • Uw dakpan is weer vochtbestendig
  • Uw dak ziet er weer als nieuw uit
  • Waardevermeerdering van uw woning
  • Stuk voordeliger dan het vernieuwen van een compleet dak

Heeft u interesse om uw dak te laten coating, of wilt u gratis advies, neem dan contact op met Bosvelt & Haisch, of vul het contact formulier in op deze pagina. Graag tot ziens.

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating

Dakcoating