Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

Als jong en professioneel bedrijf bent u bij Bosvelt & Haisch aan het juiste adres als het gaat om schoorsteen renovatie. Of het nu gaat om het aanbrengen van een nieuwe bovenkop, het opnieuw voegen van de schoorsteen, het opnieuw opmetselen van de schoorsteen of het vervangen van de loodslabben, geen klus die wij niet aankunnen.

FUNCTIE BOVENKOP

De bovenkop heeft als functie dat hij de bovenkant van de schoorsteen beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf. Vaak is de bovenkop gemaakt van cement. Door veroudering en vocht van binnenuit kan deze cementlaag poreus worden, hierdoor kan deze bovenkop afbrokkelen of scheuren. Het gevolg hiervan is dat de schoorsteen vochtig gaat worden en dat de voegen van het mestelwerk aangetast gaat worden. Hierdoor raakt u schoorsteen verder in verval wat weer een grotere kostenpost met zich meebrengt. OPLOSSING hiervoor is het aanbrengen van een nieuwe bovenkop.

Voegwerkzaamheden schoorsteen

Bij oudere schoorstenen zien wij vaak dat de cementvoegen van de schoorsteen zijn aangetast dit komt vaak door vocht van binnenuit, maar kan ook komen door veroudering. De voegen zijn zeer belangrijk voor de schoorsteen omdat deze als eerste voorkomen dat de schoorsteen gaat scheuren. De voegen houden het metselwerk op zijn plaats zodat er geen baksteen naar beneden kan vallen of erger nog in het rookkanaal kan vallen wat weer verstopping veroorzaakt in de schoorsteen. OPLOSSING hiervoor is het uithakken en slijpen van de oude voegen en opnieuw voegwerk aanbrengen.

Loodslabben vervangen

Heeft u geconstateerd dat een van de loodslabben los hangen of omhoog staat dan kunt u Bosvelt & Haisch inschakelen om dit probleem te verhelpen. Het is belangrijk dat de loodslabben goed aan sluiten met het dak. Dit om lekkage te voorkomen rondom de schoorsteen.

Heeft u vragen over uw schoorsteen of wilt u een gratis inspectie van uw schoorsteen dan stellen wij ons graag beschikbaar. U kunt ons bellen op 06-53947933 of vult u het contactformulier in op deze pagina. Graag tot ziens