Dakshingels dak

Dakshingels

Shingles dakbedekking

Bosvelt & Haisch is gespecialiseerd in het leggen, vernieuwen en renoveren van dakshingels. Zijn uw dakshingels aan vervanging toe of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een shingelsdak? Bij ons bent u op het juiste adres. Wij hebben jaren lang ervaring en kunnen u van het juiste advies voorzien.

Dakshingels dé ideale lichtgewicht oplossing

Heeft u een dakconstructie die niet teveel gewicht kan dragen, dan zijn shingels de ideale oplossing. Daarnaast hebben dakshingels een fraaie en nette uitstraling. Dakshingels worden veel gebruikt op carports, tuinhuizen, garages en prieelen omdat deze licht gebouwd zijn. Tegenwoordig bedekken wij ook veel woningen met hellende daken met shingels. Zoals te zien op de afbeelding hieronder, geven de shingels een mooi en rustig uiterlijk aan uw dak.

daksingels dak  

Wat zijn dakshingles?

Dakshingels zijn een soort dakbedekking die bestaan uit een combinatie van bitumen en glasvlies met daarop granulaten (granulaten zijn ceramisch-gecoate gebroken rotsstukken). Deze shingels zijn meestal vlak en rechthoekig van vorm, die in banen vanaf de onderkant van het dak worden gelegd. Elke opeenvolgende baan overlapt de onderliggende shingels. Naast de vlakke en rechthoekige vorm zijn shingels ook te verkrijgen in zeshoek vorm en beverstaart-vorm. Omdat dakshingels in veel diverse kleuren te verkrijgen zijn, zit er altijd wel een mooie oplossing bij die het beste bij uw exterieur past.

Shingels rood

Dakshingels – Rechthoek rood

dakshingels hexagon

Dakshingels – Hexagon groen

Dakshingels – Beverstaart zwart

Voordelen:

Snel te maken
lichtgewicht
Goede prijs kwaliteit verhouding
Ziet er fraai uit
Diverse vormen en kleuren te verkrijgen
Geluidsdempend

Nadelen:

Levenduur van 20 tot 25 jaar – wat korter is dan dakpannen
Niet geschikt om te leggen op daken met lage hellingsgraad < 15°
Daken met lagere hellingsgraad kunnen beter voorzien worden van een anders soort dakmateriaal

Kosten van een shingels dak

Zoals eerder vermeld zijn er diverse soorten shingels verkrijgbaar. Niet alleen qua vorm en kleur, maar ook de materialen kunnen iets verschillen. Wij werken met shingels van Iko. Deze singels hebben een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding. De prijs van dakshingels liggen een stuk lager dan een pannendak.

Wilt u een exacte prijsopgave van shingels inclusief leggen ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via deze website. Mieke of Kim neemt dan z.s.m. contact met u op.