Zinken Felsbanen

Wat zijn zinken felsbanen?

Zinken felsbanen zijn zinken platen, die aan elkaar worden verbonden d.m.v. felsverbindingen / felstechniek. Felsbanen worden gebruikt als waterdichte dakbedekking en bekleding voor gevels en dakkapellen.

Zinken felsbanen zijn een unieke en duurzame oplossing voor uw dak of dakkapel. Op monumentale panden wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van dit materiaal, dit vanwege de authentieke uitstraling. Maar ook in de nieuwbouw wordt het de laatste 10 a 15 jaar veelvuldig toegepast omdat ook met felstechniek een zeer moderne uitstraling gecreëerd kan worden.

   

Voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Prachtige unieke uitstraling
  • Recyclebaar
  • Extreem lange levensduur (tot wel 125 jaar) Compacte dakconstructie

Nadelen van een zinken felsdak zijn er bijna niet. Alleen is zink net zoals alle metalen materialen niet geluidsisolerend. Er zal dus apart thermische en geluidsisolatie moeten worden aangebracht.

Dakkapellen met zinken felsbanen

Zoals hierboven al eerder aangegeven zijn zinken felsbanen ook uitermate geschikt om een dakkapel mee te bekleden. Ze geven uw dakkapel een luxe en unieke uitstraling en zijn tevens weersbestendig, duurzaam en lichtgewicht. Zink is onderhoudsvrij en zal uw dakkapel beschermen tegen lekkages en weersinvloeden.

Wij bouwen alle dakkapellen traditionele op, waardoor u veel keuze vrijheid heeft over de maat, het materiaal en de details. Klik hier voor meer informatie over onze dakkapellen.

Dakkapellen en voorportalen bekleed met zinken felsbanen en dekkappen

Dakkapellen en voorportalen bekleed met zinken felsbanen en dekkappen

Felsdak Prijs

Het is niet mogelijk om een exacte prijs te geven. De prijs hangt tenslotte van meerdere factoren af zoals de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad, de afwerking etc.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van zinken felsbanen op uw dak of dakkapel? Neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken en een offerte op maat op te stellen. Bosvelt & Haisch is uw partner.