Schoorsteen vegen

Over schoorsteen vegen

Wilt u uw schoorsteen laten vegen, dan bent u aan het juiste adres bij Bosvelt & Haisch Daktechniek. Als toekomstig lid van de ASPB (Algemene Schoorsteenvegers patroon bond) treft u met Bosvelt & Haisch een professioneel schoorsteenvegers bedrijf. Ons Bedrijf heeft al vele jaren ervaring, in het plegen van inspectie en onderhoud. Elke woning is anders en verkeerd in een andere staat, daarom is vakmanschap een vereiste. We beschikken over moderne apparatuur en kunnen snel en efficiënt onderhoud plegen aan uw schoorsteen.

Waarom uw schoorsteen laten vegen?

De verzekeringsmaatschappij stelt u verplicht om elk jaar uw schoorsteen te laten vegen. Wanneer u dit niet doet brengt dit de nodige risico’s met zich mee, zoals het ontstaan van verstoppingen wat weer kan leiden tot een schoorsteenbrand. Als u dan niet kan aantonen dat de schoorsteen geveegd is dan vergoed de verzekeringsmaatschappij niet de ontstane schade.

Risico’s van een verstopte schoorsteen.

Wanneer u schoorsteen verstopt raakt door achterstallig onderhoud, brengt dit de nodige risico’s met zich mee. Het rookkanaal moet vrij blijven voor een optimale trek. Dit wil zeggen dat er genoeg zuurstof aangevoerd moet worden om een goede verbranding te verkrijgen in de schouw. Heeft u geen goede verbranding dan loopt u het risico op koolmonoxide in uw woning.
Andere eventuele schoorsteenschade is vochtvorming in uw rookkanaal en schouw. Hierdoor kunnen uw schoorsteenvoegen of bovenkop poreus worden waardoor er scheuren kunnen ontstaan in uw schoorsteen met alle gevolgen van dien.

Hoe voorkomt u verstopping van uw schoorsteen?

Door elk jaar uw schoorsteen te vegen voorkomt u ophoping van roet in uw rookkanaal. Tevens kunt u ter preventie van vogelnesten boldraad roosters plaatsen in uw rookkanalen. Om vocht tegen te gaan in uw rookkanaal worden er ook wel kappen geplaatst op het uiteinde van de rookkanalen.

schoorsteen vegen