Groen dak

Vegetatiedak duurzaam en milieuvriendelijk

U kunt bij ons uitstekend terecht voor een groen dak, ook wel een vegetatie of sedumdak genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat hierbij het platte of hellende dak uit ‘groene’ begroeiing. Deze begroeiing kan bestaan uit vetplanten, kruiden, mos, gras, struiken en bomen.

Sedums zijn vetplantjes die vocht opslaan in hun bladeren. Hierdoor kunnen ze wel weken zonder water / regen. Maar ook kunnen deze sedum tegen veel regen. Uiteraard is een goede afvoer van water wel belangrijk. Hoewel sedum goed tegen droogte kan, adviseren wij het eerste jaar bij extreme droogte toch één keer per week wat water te geven.

Op welke daken is een groen dak mogelijk?

Over het algemeen is bijna elk soort dak geschikt voor sedum. Denk hierbij aan hellend en schuin maar ook aan het dak van uw schuur, garage of aanbouw. Wel is de draagcapaciteit van uw dak van groot belang. Dit kunnen wij voor u beoordelen.

Voordat het sedum of de groene begroeiing op het dak kan worden geplaatst is het belangrijk dat de ondergrond van een groen dak bestaat uit een wortelbestendig dakbedekking zoals EPDM.

groendak
Groene daken winnen aan populariteit omdat ze vele voordelen bieden op het gebied van duurzaamheid, milieu en belevingswaarde.

Voordelen van een groen dak:

  • Duurzaam tot wel 60 jaar.
  • Goede isolatie eigenschappen dus koel in de zomer en warm in de winter.
  • Beschermt tegen UV-straling
  • Milieuvriendelijk.
  • Unieke uitstraling.
  • Plantjes nemen CO2 op, waardoor een beter leefklimaat wordt gecreëerd.
  • Mogelijkheid op subsidie (informeer hierbij bij uw eigen gemeente).

Groen dak

 

Prijs van een groen dak

De prijs van een groen dak is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de dakconstructie, de belasting van het dak en het soort groen op dak.

Bosvelt & Haisch is een gecertificeerd bedrijf en is ook aangesloten bij branch vereniging Het Hellende Dak.

Heeft u interesse in renovatie van een groen dak of wilt u een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in op deze pagina.