Dakkapel

Dakvernieuwing met dakkapel

Overweegt u een dakrenovatie en wilt u één of meerdere dakkapellen integreren in uw dak? Bosvelt & Haisch is uw partner. Een dakkapel zorgt voor meer ruimte en licht in uw woning en daarmee ook voor een waardevermeerdering van uw huis.

Traditioneel gebouwde dakkapel

Wij hebben de expertise en ervaring in huis om uw dak te voorzien van een traditioneel gebouwde dakkapel. Deze wordt direct op uw dak opgebouwd. Doordat wij deze zelf met losse onderdelen en een houten frame opbouwen, heeft u veel keuzevrijheid in de details en kunnen wij een kapel op maat voor u realiseren. Het houten frame vormt de basisconstructie van het dakkapel en van daaruit wordt deze verder bekleed met hout, kunststof en/of zink. In tegenstelling tot prefab (voor gefabriceerde dakkapel) heeft u ontelbare keuzemogelijkheden tot het personaliseren.

Voordelen van een traditioneel gebouwde dakkapel:

  • Steviger – door het gebruik van dikkere balken
  • Langere levensduur
  • Geen prijsverschil t.o.v. prefab
  • Vakmanschap maatwerk
  • Keuze mogelijkheden van bijv. binnenafwerking casco of compleet afgewerkt
  • Onderhoudsvrij

Traditionele constructie

Is er een vergunning nodig voor een dakkapel?

Voor het bouwen van een dakkapel op uw woning zult u in sommige gevallen een vergunning moeten aanvragen. Dit i.v.m. de veiligheid van uzelf, uw buren en omdat er rekening moet worden gehouden met de omgeving. Hieraan worden diverse eisen gesteld.

Over het algemeen geldt de regel dat als u aan de voorzijde of bij een hoekwoning aan de zijkant van uw woning een dakkapel wilt realiseren u een vergunning nodig heeft. Dit is omdat dit een grotere invloed heeft op de directe omgeving. Daarom zult u dit geval meestal een omgevingsvergunning nodig hebben.

Wanneer het dakkapel op het achterdakvlak of op een zijdakvlak gebouwd wordt; dit zijdakvlak mag echter niet naar openbaar toeganke- lijk gebied (de weg, groen) gekeerd zijn,  heeft u in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning nodig. Uiteraard kan Bosvelt en Haisch de zorgen wat betreft het regelen van een bouwvergunning voor u op zich nemen.

Wilt u de precieze regelgeving omtrent dakkapellen bekijken? Lees dan deze brochure van de Rijksoverheid – Brochure Dakkapellen

 

Zinken bekleding dakkapel

1.

Dakkapel Klassiek

2.

Dakkapel keralit

3.

Dakkapel rolluiken in kunststof kozijn

4.

Dakkkapel onderhoudsvrij

5.

Dakkapel keralit en zinken zijwangen

6.

Prijzen van een traditionele dakkapel

Doordat een traditionele dakkapel 100% maatwerk is zijn er geen standaard prijzen hiervoor te noemen. De prijs wordt bepaald door de afmetingen, het materiaal, de afwerking en de aankleding. (denk bijvoorbeeld ook aan het soort raam en de kozijnen) Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken en een offerte op maat op te stellen.

VELUX dakkapellen

Een innovatief en nieuw alternatief voor een traditionele dakkapel zijn de Velux dakkapel serre oplossingen. Uniek in het creëren van meer ruimte, licht en frisse lucht. Doordat het dak van deze dakkapel ook bestaat uit dakramen komt er wel tot 3 keer meer licht binnen. Bijkomend voordeel is dat er in de meeste gevallen geen vergunning hoeft te worden aangevraagd, omdat deze opbouw maar maximaal 60 cm uit het dakoppervlakte steekt.

Velux serre

Velux serre

Voordelen:

  • Meer daglicht
  • In meeste gevallen geen vergunning nodig
  • Luxe uitstraling

Vraag nu een gratis offerte aan

Heeft u interesse in een dakrenovatie in combinatie met het integreren van een dakkapel of wilt u gratis advies, neem dan contact op met Bosvelt & Haisch. Vul het contact formulier in op deze pagina en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen. Kijk ook eens op: BH Timmerwerken – BH Timmerwerken bijzondere houten bijgebouwen