Nokvorsten renovatie

Nokvorst renovatie

Heeft u geconstateerd dat er bij een aantal nokvorsten verschoven zijn of dat deze los liggen doordat de cementlaag gescheurd is dan biedt Bosvelt & Haisch Dak en Isolatietechniek de oplossing. Wij zijn gespecialiseerd in het renoveren van uw nokvorsten of te wel nokvorst renovatie. Waarom de nokvorsten vernieuwen als ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit is voordeliger en het geeft een veel mooier aanzicht als de originele nokvorsten herbruikt zijn. U krijgt dan geen kleurverschil met uw oude dakpannen.

Waarom ontstaan er problemen met Nokvorsten

Het probleem met oude nokvorsten is vaak dat zij vastgelegd zijn met het aloude bekende cement. Het probleem van cement is dat het niet flexibel is. Omdat de nokvorsten het het zwaarst te verduren krijgt tijdens extreme weersomstandigheden zoals vorst,storm en winterse neerslag gaat er ruimte ontstaan tussen de cement laag en de nokvorst. Hier gaat vocht tussen zitten en bij vorst vriest het cement kapot waardoor er scheuren ontstaan in de cement laag en de nokvorsten los komen te liggen. Als de nokvorsten los komen te liggen kunnen deze gaan verschuiven of zelfs van het dak af glijden. Ten eerste is dit levensgevaarlijk maar u krijgt hierdoor ook lekkage met alle gevolgen van dien.

Flexibele Mortel

Bosvelt & Haisch Dak & Isolatietechniek is gespecialiseerd in het renoveren en opnieuw vastleggen van de nokvorsten. Als de nokvorsten los liggen zorgen wij ervoor dat het losliggende cement als eerste wordt verwijderd, daarna smeren wij de nokvorsten aan met  een flexibele mortel. Het voordeel van deze mortel is dat deze flexibel blijft en waterafstotend is. Bij Laboratoriumtesten is gebleken dat deze Flexibele mortel trekkrachten kunnen weerstaan van 20.000 N/M2.

Heeft u problemen met u nokvorsten

heeft u vragen over uw nokvorsten of wilt u een gratis dakinspectie neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons. Wij komen dan binnen 2 dagen bij u langs om uw dak gratis te inspecteren en u krijgt gelijk een prijsopgaven terwijl u wacht.