dakgoot reinigen velp

Dakreiniging en impregneren

Verzorg uw dak goed, kies voor dakreiniging

Dakpannen worden het hele jaar door blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Hierdoor gaan de dakpannen op den duur verweren. Er gaat namelijk aan de oppervlakte van de dakbekleding erosie ontstaan waar vuil aan blijft zitten. Doordat er vuil aan de dakbekleding gaat hechten kan het water niet meer goed weglopen en worden de dakpannen vochtig. Hierdoor krijgen algen, mos en atmosferisch vuil weer de kans om zich te hechten aan de dakbekleding. De algen en mos zorgen er vervolgens voor dat het dak er op een gegeven moment vies en onverzorgd uitziet. Een goed moment om eens aan dakreiniging te denken.

dakreiniging

Before

dakreiniging

After

Dakreiniging

Before

Dakreiniging

After

Waarom dakreiniging?

Wanneer u te maken heeft met vuile dakpannen, kunt u Bosvelt & Haisch Dak & Isolatietechniek inschakelen voor het reinigen van de dakpannen. Maar waarom moet u het dak laten reinigen. Ten eerste omdat het dak er dan weer netjes en verzorgd uitziet maar belangrijker nog. Door algen, mos en atmosferisch vuil wordt de oorspronkelijke kleur en beschermlaag aangetast en op den duur wordt deze dunner en verdwijnt deze zelfs. Als deze laag helemaal verdwenen is zijn de dakpannen niet meer beschermt tegen alle weersomstandigheden en worden deze vochtig en beginnen zelfs te lekken met alle gevolgen van dien voor uw dak. Door dakreiniging kunnen wij zien hoe ver u dakbedekking aangetast is en of wij een extra bescherminglaag of coating kunnen aanbrengen of in het ergste geval uw dakpannen moeten vervangen.

Impregneren of coaten?

Als wij de dakpannen onder handen hebben genomen, kunnen wij zien of uw dak in aanmerking komt voor impregneren of coaten het hangt af van uw type dakpan en hoever deze is aangetast. Over het algemeen raden wij aan om sneldekkers (betonpannen) ouder dan 12 jaar een nieuwe coating te geven. Een nieuwe dakcoating maakt uw dak weer mooi en geeft de dakpan een nieuwe beschermingslaag waardoor er geen vocht meer kan doordringen. Bij keramische dakpannen raden wij het weer aan om deze te impregneren. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat uw dakpan waterafstotend wordt en een bijkomstig voordeel is dat bij het impregneren van keramische dakpannen het impregneermiddel de kleur weer mooi doet uitkomen.Na een van deze  behandelingen  is uw dak weer beter beschermd tegen extreme weersinvloeden en zal er minder alg- en mosvorming ontstaan op het dak. Deze vorm van dakrenovatie zorgt ervoor dat u tegen een laag bedrag weer een dak heeft dat er als nieuw uitziet.

Dakcoating

Dakcoating

Informeer naar de mogelijkheden

Uw wensen staan bij al onze diensten centraal, zodat u gedurende het reinigingsproces met al uw vragen en wensen altijd bij ons terecht kunt. Wij reinigen niet alleen de dakpannen, maar zorgen er ook voor dat u zich naderhand geen zorgen meer hoeft te maken over uw dakbedekking. Informeer nu direct naar de mogelijkheden via het contactformulier op deze website. Bosvelt & Haisch het adres voor dakreiniging in de Gemeentes Renkum, Arnhem en Apeldoorn ons werkgebied verspreid zich in de provincie gelderland.